Min blogg.

I Fädrens spår

Så var det då äntligen söndag morgon, eller snarare natt, Vasaloppssöndagen. 03.15 ringde väckarklockan. Pigg studsade jag upp och kokade gröt och ägg. När jag kört från Kläppen till Transtrand för att vara i god tid kom jag på att jag glömt min väska med ombyteskläder. Bara att vända om. Kom ändå till startfållan strax före fem och fick så småningom plats längst fram i led 9. -11 grader vid start och en strålande vintermorgon. Efter att ha tampats med ett antal tusen andra i första backarna kom vi igång med skidåkning, för det var ju det det hela gick ut på. Hade bra fäste, men inget glid. Mitt på dagen i Evertsberg hade termometern krupit upp över 0. Inga spår i utförsbackarna, bara 3 rodelbanor. Inga spår i uppförsbackarna, bara 2 dm sockeraktig snömos som gjorde att man skönk ner med både stavar och skidor. Men vädret det var underbart. Åkningen gick trots allt över förväntan, med tanke på tidigare hälseneinflammationer. Kom i må på 9 tim och 25 minuter, vilket är personligt rekord för de 4 lopp jag tagit mig i mål. Sist, 2006, bröt jag ju i Evertsberg, och det har jag inte kommit över förrän nu när jag äntligen på nytt gått i mål.
En härlig skidtur med mersmak är till ända. Efter 21½ timme i vaket tillstånd och ett härligt bastubad var det skönt att lägga sig.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

29.08 | 22:06

Trevligt att hitta min dop präst ifrån Torslanda kyrkan år 1976.

...
23.01 | 15:33

Så fin tavla och för mig så symboliserar den frihet dina fina flyttfåglar.

...
31.10 | 13:50

Trevlig läsning. Minns din tid som sjukhuspräst, präst i Holm (var du kyrkoherde?) och som Johannas pappa. Jag hittade din blogg på Allhelgonadagen 2015.

...
11.07 | 19:10

Såg dig idag när du sprang Kräftloppet i Glommen.
Bra kmåpat!
Du betyder mycket för mig.
Hoppas du får en underbar sommar.
Tack för allt!

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS