Min blogg.

Julförberedelserna snart klara

I måndags plockade jag mossa för julkrubban. Bra, eftersom det idag är frost och lite snö. Har idag gjort i ordning den gamla julkrubban, som funnits med i mitt liv så länge jag levt. Bakgrunden målade min pappa gissningsvis på 30-talet eller i början av 40-talet. De flesta krubbfigurerna har hängt med från början, kompletterade med giraff och häst och några nya får av oss yngre syskon på 50-talet. I min barndom var bakgrunden mycket bredare och själva stallet var uppbyggt av tre stenar. Bakgrunden har kapats allteftersom rummen har blivit mindre och stallstenarna byttes på 1960-talet ut mot en träkrubba. Bakgrunden gör att julkrubban i stort sett komponeras lika dan år efter år. Nu står den i vårt uterum tillsammans med grannen som jag också tagit in idag och pyntat på vårt speciella sätt: en Betlehesstjärna av halm  i toppen, en halmstjärna på varje julgransljus, hemslöjdstomtar och -stjärnor och -kulor. Inga girlanger och inga flaggor. 

Igår slog vi in julklapparna till barnbarnen och idag har Ulla har gjort i ordning skinkan och bakat pepparkakor och bondkakor. Nu räcker det med julförberedelser. Nu kan vi snart fira en skön avkopplande jul!
GOD JUL!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

29.08 | 22:06

Trevligt att hitta min dop präst ifrån Torslanda kyrkan år 1976.

...
23.01 | 15:33

Så fin tavla och för mig så symboliserar den frihet dina fina flyttfåglar.

...
31.10 | 13:50

Trevlig läsning. Minns din tid som sjukhuspräst, präst i Holm (var du kyrkoherde?) och som Johannas pappa. Jag hittade din blogg på Allhelgonadagen 2015.

...
11.07 | 19:10

Såg dig idag när du sprang Kräftloppet i Glommen.
Bra kmåpat!
Du betyder mycket för mig.
Hoppas du får en underbar sommar.
Tack för allt!

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS